[email protected]:~$ _

Studera vidare

Här nedan hittar du några tips på utbildningar med inriktning IT/data. Har du frågor om vidare studier vänder du dig till din studie- och yrkesvägledare.

Högskola/universitet

En lista över de programstudier som erbjuds i Sverige hösten 2019. Olika orter, längd, examina och studietakter. Givetvis finns flertalet fristående kurser också, både på plats och på distans. Du hittar samtliga via samma hemsida som är länkad nedan.

Program med start HT2019

Yrkeshögskola

Yrkeshögskoleutbildning (YH) är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov. På länken nedan hittar du YH-utbildningar med anknytning till dataämnen.

Utbildningar med start HT2019

Folkhögskola

På folkhögskolor finns ett brett utbud med kurser. Allt ifrån att ta igen luckor från gymnasiet till att spetsa sig mot ett visst yrke. På följande länk hittar du de IT-relaterade utbildningar som erbjuds med start hösten 2019.

Utbildningar inom Data/IT/Spel/Webb

Yrkesutbildningar på komvux

Utöver grundläggande och gymnasial vuxenutbildning finns även yrkesutbildningar på komvux, inte helt olikt upplägget på folkhögskolan. Här nedan hittar du länk till de utbildningar yrkesvux-program med IT-inriktning.

Utbildningar inom Data/IT/Spel/Webb